Parkkuu ja Unnekivivensalmi - Näsijärven kaunein alue

Sijoita sijaintiin - täällä on mahtavaa asua ja mökkeillä

Myytävät ja vuokrattavat kohteemme sijaitsevat alueella, joka rajoittuu Näsijärven Leppälahteen, Unnekivensalmeen ja Vähä Vuolteenlahteen. Alueen maasto on rannoiltaan mäntyvoittoista, sisämaasta kuusivoittoista sekametsää. Rannat ovat kallioiset ja osittain hiekka- ja irtokivipohjaiset. 

Alueella voi harrastaa luonnossa. Metsät tarjoavat runsaan marjasadon puolukkaa ja mustikkaa. Lähellä olevat valtion maat mahdollistavat metsästysharrastuksen. Myös paikalliseen seuraan on mahdollista yrittää liittyä. 

Kalastus- ja vesiharrastukset Näsijärvessä sekä kirkkaassa erämaajärvessä Junkkarinjärvi ovat luonnollisesti kesän ja talven kohokohtia. Myös perhokalastaja löytää alueelta runsaasti kohteita.

Näsijärven vesi on erittäin kirkasta.  Laatuluokitukseltaan se on erinomaista. Näsijärvi nouseekin useiden järvien ohi juuri tällä laatuluokituksellaan. Järvessä viihtyvät useat kalalajit jalokaloja unohtamatta. Järvessä on runsas kuha- ja taimenkanta. Myös järvitaimenta on istutettu. Tässä osassa Näsijärveä järvi ei koostu suurimmista järvenselistään ja on osin saaristoinen. Kuitenkin aavaa ulappaa on niin paljon, ettei vastarannan mökkeille näe. Alue ei myöskään ole rakennettu täyteen, vaan täällä välittyy Näsijärven erämainen luonne. Jäkäläiset rantakalliot ja jylhät mäntyrannat odottavat seikkalijaa.

Junkkarinjärvi on talvisin ylläpidetty kirjolohen pilkkimispaikka. Rannalla ei ole myytävien tonttien lisäksi kuin yksi mökki, joten järvi on todellinen erämaakohde.

Alueelta on lyhyt matka Tampereelle, vain noin 50 km. Vesiteitse matka on sitäkin lyhyempi: noin 30 km. Ostospaikkana palvelee myös läheinen Kuru, jonne matkaa kertyy noin 15 km. Kurussa ovat tarjolla myös lähimmät ravintolapalvelut. 

Alueella järjestetään aktiivista kylätoimintaa. Näistä osoituksena mm. Kurufest ja Parkkuun Seurantalon tapahtumat.  

Likkejä:

https://www.parkkuu.fi/Seuratalo.html 

https://www.kuhamaa.fi/jarvet/pikkujarvet.htm 

https://www.kuhamaa.fi/kosket/ 

https://www.kuhamaa.fi/veneluiskat/nasijarvi.htm 

https://www.kuhamaa.fi/jarvet/nasijarvi 

https://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4sij%C3%A4rvi 

https://www.ylojarvi.fi/ylojarvi-tietoa/kuru/

https://www.ylojarvi.fi/ 

https://www.alatoikontila.fi/ala-toikon-tila

https://www.ylojarvi.fi/vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/seuratoiminta/seurat/

https://www.tampere.fi/ekstrat/taidemuseo/muistomerkit/roth.html 

https://www.vapaa-ajankalastajalehti.fi/kalapaikat/oikukas-nasijarvi-kaivoksikin-haukuttu-mutta-silti-kelpo-kalavesi/

https://www.kuhamaa.fi/saalislajit/nasisaaliit 

https://www.tampere.fi/ 

https://pyhanasi.fi/nasijarvireitti/